Hemmadag och systund

Halloj på er!

Energin har inte vart på topp, men jag har så mycket som jag tänker att jag ska kunna dela med er, men det blir inte av. Här kommer i alla fall en liten del av min dag.

Smilla väckte mig 6.50, hon som aldrig brukar vakna innan 7.30. Idag var hon dock kissnödig sedan var det ingen idé att lägga sig igen. Vi hade en skön mysstund och Smilla spenderade största delen av morgonen i sin kartonkoja. Kl 9 började hon på dagis och denna morgonen flöt allt på och vi kom iväg i tid och sams. Så skönt att lämna en glad unge på dagis, då känns det definitivt bättre när man kommer hem till ett ”tomt” hus. Jag skriver ”tomt” för riktigt tomt var det ju inte du maken låg och sov på övervåningen efter nattjobb.

När jag kom hem så ägnade jag en stund till att sy, jag får dock vara noga med att det bara är en stund då jag får ont om jag sitter för länge. Efter en stund med många protester från bebis och fogar tar jag en paus för lunch. Äter lunchen halvliggandes i soffa då jag har ont och det är den enda sköna ställningen för tillfället =D. Efter lunchen ställer jag som vanligt klockan på 1,5 timmar då jag ska ta mitt blodsocker. När jag slösurfat lite somnar jag gott i soffan och vaknar inte förens klockan ringer och det är dags för att ta blodsockret. Jag ligger kvar en stund i soffan då jag inte behöver stressa iväg någonstans idag då det är farfar dag idag. Smillas farfar hämtar henne varje tisdag, helt underbart!

Nu har jag precis slängt in kvällens middag i ugnen som blir hel kyckling på Broccoli och Blomkålsbädd med brunt ris och currysås. Bara såsen som ska värmas och riset som ska kokas kvar.

Efter middagen blir det lite familjemys innan det är dags för nattning….. oftast betyder det även nattning för mamman numera med. Tänk att det tar så på krafterna att skapa ett litet liv!

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: