Halloweenpyssel: Pumpagubbe

wp-1477591933000.jpgEftersom att jag jobbar kväll i morgon och dag på lördag så var det viktigt för oss att  hinna göra pumpan idag. Så sagt och gjort =)

Vi började med att välja ut en pumpa som kunde stå stabilt och såg bra ut.

20161027_201629.jpg20161027_201502.jpgInnan vi började med något annat på pumpan så ritade vi ut locket och ansiktet med en markeringspenna. Sedan skar jag av locket så vi kunde börja med det som Smilla tycker är roligast, att gröpa ur innehållet. Kladdigt och så roligt.  Jag är rätt så noga med att karva ur så ljuset kan stå stabilt inne i lyktan så försöka att få det någorlunda jämnt i botten.

När vi gröpt ur innehållet ledsnar Smilla och då är det mammas tur ;). Jag börjar med ögonen och delar upp dem i flera sektioner tills jag tillslut fått ut hela ögat. Detta görs med vass kniv så inget att rekommendera för barn. Jag fortsätter att karva ur för resterande öga, näsa och mun på samma sätt.

I med ett litet gravljus och lycktan är klar!

20161027_201357.jpg

 

Ett litet tips är att vinkla kniven när man skär av locket, för skär man för rakt så har locket en förmåga att kunna ramla in.

 

Nu laddar jag för jobb i morgon, kram på er!

1 tanke på “Halloweenpyssel: Pumpagubbe”

  1. Men ÅH så fin pumpa ni fick gjort! Alfred skall gå BUs/godis med sin bästa kompis nästa helg för första gången, skall bli intressant hur det går;)
    Svar: MEN GUD Linda, JO fy fasiken alltså, detta är faktiskt helt galet! Detta är skumt *S*
    Jaaaa den är ju bra! Fast idag blir det Midnattssol, har du sett Svartsjön då? Grymt bra gått 2 avsnitt! Love ya!

    Svara

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: