Cykeldag 13 och undersökning

wpid-img_20150922_152523.jpgHej!

Idag har jag varit på undersökning och för första gången på länge fått höra lite positiva besked. För er som inte redan vet så har jag PCOS och vi vill nu försöka få barn, men utan ägglossning är det svårt. Vi är just inne i vår första cykel med hormonsprutor då hormontabletter ej fungerat för att kicka igång någon ägglossning.

I alla fall, när jag var där idag så tittade man med vaginalt ultraljud (VUL) och då såg man att livmoderslemhinnan vuxit till sig och att två ägg vaknat till liv. Ena var 9-10 mm stort och det andra 8-9 mm stora. Växer de som de ska så växer de med 2mm per dag och då är vi uppe på som störst 18 mm på fredagen och ett ägg kan inte lossna innan det är ca 17 mm stort. Så nu håller vi tummarna att allt ser bra ut till på fredag. Kanske kan jag få ägglossning fram till helgen, och hur häftig skulle inte det vara?

Känner mig dock fortfarande rätt så nedstämd och sugen på allt som är onyttigt. Jag känner mig svullen och har fått acne i ansiktet. Men får jag ägglossning denna vändan så antar jag att det är värt det, skulle det dessutom sluta i en graviditet är det definitivt värt det ♡

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: