Tandläkarbesök med våran 5-åring

Tänk att våran lilla tjej redan är 5år och fyller 6 år i år? Kan tiden gå så fort?

I fredags var vi till tandläkaren eller rättare sagt tandhygienisten för att kika till Smillas tänder. Denna lilla tjej imponerar på mig varje dag, i vissa situationer blir så himla stor. Hon hoppar glatt upp i stolen med sin isbjörnsväska, i sin noga utvalda finklänning och pratar glatt med tandhygienisten :).

När hon satt i stolen fnissade hon lite när den höjdes och lutades bakåt. Vi skojade lite om att vi skulle skaffa en sån stol hemma. Sedan gapade hon stort och de kikade med spegeln och kände med den nyfikna pinnen på alla små tänder. Alla tänder va på plats och det var så rent och fint i munnen. Så godkänt för oss föräldrar! Alla bråk och slit för att borsta de där tänderna lönar sig. Apropå det, vi har alltid vart noga med att man borstar morgon och kväll oavsett vad det är för dag osv. Då kan man ju fundera över hur det så ofta blir en kamp över tandborstningen? Hon vet att vi alltid gör det oavsett om vi blir osams eller inte. Mins en av tandborstningarna per dag får vi liksom bråka innan och det känns så onödigt, men som sagt borsta ska man.

Efteråt tog vi oss en sväng till leksaksaffären då Smilla spanat in ett speciellt gosdjur hon ville ha, en som kunde stretcha sina armar och ben.

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: