Hjärtformad livmoder – Cykeldag 15

Hej hej!

Idag har jag varit på undersökning på Kvinnokliniken. Japp jag har träffat den inte allt för trevlige doktorn igen….
Det har börjat växa en del ägg och den största var 12 mm, vilket är större än vad de blev förra gången, men det är för tidigt för att säga om det fungerar denna gången. Ny undersökning på onsdag.

När Dr undersökte med vaginalt ultraljud tittar han på min livmoder och visar den på skärmen och säger här har vi din livmoder och den är som vi sagt tidigare hjärtformad. Det har ingen tidigare sagt till mig, jag har bara fått veta att min livmodertapp är lite bakåtlutad inget annat! Sa till Dr att ingen tidigare sagt detta och att jag undrar vad det innebär. Blev ganska snabbt avhyvlad med att det är säkert inget problem för dig, du har ju fått ett barn tidigare. Sen fick jag inte fråga mer om det.

Men precis som alla andra så sätter jag mig nu och googlar på fenomenet med hjärtformad livmoder och visst finns det komplikationer som kan stämma in på min problematik. En hjärtformad livmoder kan öka risken för Missfall (Jag har haft 2) dessutom kan det vara svårare att bli gravid. Nu finns det olika grader av hjärtformad livmoder om jag förstått det hela rätt, vet inte hur det ser ut för mig. Ska försöka samla mod till att stå på mig så att jag vågar fråga om det på onsdag igen.

Blir så ledsen på denna Dr, han borde verkligen veta bättre. Han borde väl ha lärt sig under alla dessa år hur man bör bemöta människor i denna utsatta situation??

Någon som har en hjärtformad livmoder eller vet något om det?

3 tankar på “Hjärtformad livmoder – Cykeldag 15”

  1. Hejsan !
    Jag har en hjärtformad livmoder som är bakåtlutad och en livmodertapp som sitter högt upp som en taklampa 😉 Flera barnmorskor som inte hittat den när jag inte varit gravid. Jag har fem barn och har haft väldigt lätt att bli gravid. Inte haft något missfall men alla barnen har fötts för tidigt.
    Lycka till ! Kramar 🙂

    Svara
  2. Sitter tyvärr inte på någon info om hjärtformade livmödrar..vill bara säga att jag känner med dig i situationen du beskriver, jag blev så oerhört illa berörd och till viss del illa bemött på min ivf klinik av en dr på min första ivf behandling nu i augusti. Efter besöket ringde jag runt till 3 olika ivf kliniker för att få en second opinion och stöd vilket jag verkligen fick! Blev super bra bemött även fast jag inte tillhörde deras kliniker och fick svar på mina undringar. Sedan när jag kom tillbaka till min ivf klinik så var jag bestämd att aldrig mer behöva få träffa den dr igen, så det jag vill säga, stå på dig för tusan!!! Du är värd det!! Massa kramar och lycka till

    Svara

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: