Glutenfria piroger

Som ni vet är jag ju gravid och har i princip illamående hela tiden. Jag försöker hitta saker som jag kan laga utan att öka på mitt illamående, för verkligheten ser ut som så att jag och dottern är rätt så ofta ensamma hemma på kvällarna och jag kan ju inte köpa färdigmat alla dagar…..

Ikväll provade jag att göra piroger med skinka och ost i, det gick hur bra som helst. Degen doftade inte särskilt mycket och inte de andra ingredienserna heller. Luktade lite när de var i ugnen, men det gick bra med att öppna fönstret bara 🙂 Här  kommer receptet i alla fall:

Deg:
2.75 dl glutenfri mjölmix, spara lite till utbakningen
1/4 pkt jäst (25 g)
0.75 dl ljummet vatten
1 msk olja
0.5 tsk salt

  • sätt på ugnen på 220 grader
  • lös jästen i vattnet
  • tillsätt oljan sedan mjölet
  • blanda ihop
  • låt jäsa i ca 15 min

Under tiden degen jäser hackade jag upp lite ost, tomat,skinka och tomatsås. Välj själv vad du vill ha i.
När degen jäst färdigt kavlade jag ut  ”runda” degbottnar ca 10cm stora och så la jag en klick av fyllningen i, vek över degen och ”ställde” pirogen upp. På med lite ägg ihop vispat med lite vatten och in i ugnen ca 12 min.

KLART!

Leave a Comment