Bloggadventsklalender: En av mina starkaste sidor som förälder

unnamed
Bästa lilla tjejen ♡

En av min starkaste sidor som förälder är nog kombinationen att ha ett stort tålamod och en känsla för att dra gränser. Det är viktigt för mig att ha tydliga gränser för Smilla. Det är klart att hon som alla andra barn trotsar och testar gränser. Jag hoppas och tror att om vi kan stå på oss och hålla våra gränser så ger det Smilla en stabil tillvaro och en trygghetskänsla.

Emellanåt brister det dock för en annan med, speciellt nu när jag påverkas av alla de hormoner som jag proppar i mig. För mig är det viktigt att vara ärlig och försöka förklara saker på enkelt men korrekt sätt. Smilla vet varför jag tar mina hormonsprutor och för henne är det inget konstigt. Det är inget fel i att visa sina känslor för sitt barn, snarare tvärtom är det bra. Det är bra för dem att få se alla känslor och hur vi hanterar det som vuxna, för att sedan våra barn ska känna igen känslorna och finna sina sätt att hantera dem på.

 

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: